Her insanda gözlerinin içinde doğal bir lens bulunmaktadır. Bu lens elastik ve saydamdır. Lens, bakılan uzaklığa göre şekil değiştirerek odaklanmaktadır. Yaş ilerledikçe gözlerde bulunan lensler ilk olarak esnekliğini kaybediyorlar. İlerleyen yaşlarda da saydamlığını kaybedip, katarakt oluşuyor. Eski dönemlerde bu sorun gözlüklerle giderilmeye çalışılıyordu. Günümüzde ise akıllı merceklerle bu sorun tamamen ortadan kaldırılmıştır.
Akıllı Mercek Nedir?
40 yaş sonrası esnekliğini kaybeden lensler, yenisiyle değiştirilebilir özelliktedirler. Özelliğini kaybederek deforme olmuş doğal lensin yerine takılan yapan merceğe akıllı mercek denilmektedir. Akıllı mercek, halk arasında “akıllı lens” olarak da bilinmektedir.
Akılla mercekler, katarakt ameliyatıyla birlikte hastalara takılmaktadır. Mercek takılan hastada göz numarası bir daha ilerlemiyor. Katarakt ameliyatı bir defa yapıldıktan sonra bir daha katarakt oluşmuyor.
Akıllı Mercek Çeşitleri Nelerdir?
Göz içi lensleri; monofokal (tek odaklı), multifokal (çok odaklı) ve trifokal (3 odaklı) olarak üçe ayrılıyorlar.
Monofokal lensler, Sadece uzağı görememe sorunu yaşayan hastaların göz tedavisinde kullanılıyorlar. Katarakt ameliyatında hastaya bu lensler takıldıktan sonra uzak gözlüğü kullanılmamaktadır. Ancak hasta, yakın okuma gözlüğü kullanmaktadır.
Multifokal lensler, uzak ve yakını görememe sorunu yaşayan hastaların göz tedavisinde kullanılıyor. Ameliyattan sonra hastanın uzak ve yakın gözlükleri kullanması gerekmiyor.
Trifokal lensler, Uzak, yakın,orta gibi bütün mesafelerde görme sorunu yaşayan hastaların göz tedavisinde kullanılıyor. Bu lenslerin takılmasından sonra kişi gözlüksüz kitap okuyabilir, bilgisayar kullanabilir, televizyon seyredebilir, kısaca günlük hayatını gözlüksüz sürdürebilir.
Kişiye hangi merceğin uygun olacağı detaylı tetkikler sonrasında, gözün yapısına göre doktor karar vermektedir. Tıp alanındaki teknolojik gelişmeler sayesinde kesintisiz görüş kalitesini yükselten akıllı lensler geliştirilmiştir. Bu lenslerin neler olduklarını ve özelliklerini sitemizden inceleyebilirsiniz.
Akıllı Göz Merceği Nedir? yazımızdan da akıllı göz merceklerinin hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Monofokal Lens Çeşitleri
Alsanza IOL (ALSEE)
Hafif küresel aberasyon düzeltmesiyle kornea pozitif küresel aberasyonları kontrol etmek için tasarlanmıştır. 24H asferik düzeltme, genç adaptif göz davranması nedeniyle uzunlamasına odakla zayıf küresel bırakıyor. Ayrıca düşük ışık ve fotopik koşullarda sürekli kontrast hassasiyeti sağlıyor. +0,25 ile daha duyarlı sapma kontrolü elde ediliyor (Uluslararası standart sapma +0,4). Malzeme hidrofobik akrilikten üretilmiş olup, boyutu 6.00 mm’dir.
Aspheric IO
Zaraccom Lenses IOL ürün yelpazesi içinde yer alan lensler 0 hidrofobik malzemeden üretilmiştir. PCO oranını azaltmak için 360 derece, kare kenarlı tasarıma sahiptir. Aberasyonsuz optik, büyük bir alan derinliği sağlar. Optik veya anatomik olarak merkezden dağıtıldığında ” Yüksek Sıralı Aberasyon”‘lara neden olmaz. Kornea aberasyonundan bağımsız olduğundan cerrahlara güvenli ve güvenilir bir seçenek sunmaktadır.
Preloaded IOL
Zaraccom Lenses IOL ürün yelpazesi içinde yer alan hidrofobik intraoküler lensler, önceden yüklenmiş, yeni ve kullanımı kolay lens enjektör sistemidir. Bu sistem, katarakt ameliyatı sırasında bir IOL’nin insan gözüne güvenli ve hassas bir şekilde implantasyonu için tasarlanmıştır. Sistem güvenli, verimli ve güvenilir kontrol özellikleriyle ergonomik olarak tasarlanmıştır.
Multifokal Lens Çeşitleri
Zaraccom Lenses IOL ürün gamı içinde yer alan Zaraccom multifokal GİL’lerde asimetrik ışık dağılımı kullanılmaktadır. Asimetrik dağılım ışığın %65’inin uzak, %35’inin yakın odak noktalarına tahsis edilmesiyle yapılmaktadır. Bu dağılım sayesinde mükemmel görüş sağlanmaktadır. Mükemmel görüş tüm mesafelerde optimum görsel performans sağlar. Göz bebeğinden bağımsız tasarımı sayesinde, düşük ışık koşullarında dahi iyi görüş sağlamaktadır.
Trifokal Lens Çeşitleri
Alsafit Fourier
Katarakt ve RLE cerrahisinde çığır açan inovasyon olarak kendini göstermektedir. 24 saat boyunca dengeli ışık dağılımı sağlamaktadır. Yani, aydınlatma koşullarından bağımsız olarak ışık dağılımı sağlayıp, kesintisiz görüş kalitesini desteklemektedir. Bu ürünler, hafif küresel aberasyon düzeltmesi ile kornea pozitif küresel aberasyonları kontrol etmek için tasarlanmıştır. Tüm optik bölgede (6 mm) ters apodizasyon ile donatılmıştır.
Akıllı Merceklere Nasıl Sahip Olabilirsiniz?
Kaliteli ve sağlıklı bir göz hayatına kavuşmanın en kısa yolu akıllı merceklerden geçmektedir. Özellikle görme kalitesini artırmak amacıyla geliştirilmiş akıllı lenslerle buna kavuşabilirsiniz. İster cerrah isterseniz hasta olun www.nemes.com.tr web sitemizi ziyaret ederek, akıllı mercekleri inceleyebilirsiniz. Aklınıza takılan sorular ve bilgi almak için 0 850 840 0 069 iletişim hattıyla irtibata geçebilirsiniz. İsterseniz ana sayfadan whatsapp uygulamasıyla da iletişim kurabilirsiniz.
Ayrıca “iletişim” sayfasında bir form yer almaktadır. Bu formu doldurarak da gönderebilirsiniz. Ürünlerin fiyatları ve teslimatı konusunda gerekli bilgiyi ve desteği alabilirsiniz.